Bye-bye Target

1
Foto arhiva Știri de Montreal

Economia Canadei pierde 17.600 de joburi dintr-un foc.

Compania americană a anunțat în dimineața zilei de joi că va închide toate cele 133 de magazine din Canada și va începe procedurile de insolvență. Magazinele vor mai rămâne deschise până la lichidarea inventarului.

Target părăsește piața canadiană după un an și zece luni de la cumpărarea lanțului falimentar Zellers. Americanii au făcut investiții masive dar nu au reușit să reducă satisfăcător pierderile înregistrate.

Aproape un miliard de dolari au fost pierduți de companie în primul an canadian. Celebru în SUA, lanțul de magazine nu a reușit să convingă consumatorii canadieni.

Închiderea celor 133 de magazine Target lasă fără joburi nu mai puțin de 17.600 de angajați din toată Canada. Aceștia vor primi salariul pe 16 săptămâni. Compania a pus deoparte 70 de milioane de dolari în acest sens.

Este a doua oară în mai puțin de o săptămână în care sunt anunțate concedieri masive care afectează Montrealul. Avon a anunțat acum două zile concedierea a câtorva sute de angajați din Pointe-Claire. Compania a externalizat joburile către Genco, o companie americană.

One Response

  1. Al

    Mda nimic surprinzator. De fiecare data cand am vizitat un Target: totul scump si deloc atragator.