Tot mai mulți rezidenți părăsesc Quebecul

2

Majoritatea celor care părăsesc provincia Quebec o fac din motive economice.

Anul 2013 stabilește un record trist pentru provincia noastră. Mai mulți oameni au părăsit Quebecul anul trecut decât în oricare an din 1998 și până acum.

Nu mai puțin de 13.086 de rezidenți canadieni au părăsit provincia francofonă pentru alte părți ale Canadei, în special Ontario (7.100) și Alberta (4.700). În 2012 au plecat în alte provincii 8.700 de rezidenți ai Quebecului.

De asemenea, aproape un sfert (23,7%) dintre imigranții care au sosit în Quebec în anul 2012 nu mai erau de găsit în provincie în 2014. Imigranții antreprenori sunt primii care pleacă. Doar 17,2% dintre oamenii de afaceri imigranți rămân în provincie.

Quebec a primit în jur de 52.000 de imigranți în 2013, cu 3.000 mai puțini decât în anul precedent când 55.050 de imigranți au aterizat în provincie. China, Franța și Algeria sunt țările din care au trimis cei mai mulți imigranți.

Amintim că guvernul Marois (PQ) a fost ocupat aproape jumătate din anul 2013 cu carta valorilor și cu declanșarea alegerilor pe care le-a pierdut, într-un final.

2 Responses

 1. Jim

  Provincia Québec este depasita enorm la capitolul economic nu doar in randul provinciilor canadiene, dar si in raport cu Europa de Vest, Japonia, ca sa nu mai spun USA. Québec este mai saraca decat orice stat american, iar cei care vor sa isi ridice voalul de pe fata sa recunoasca cat de greu este sa gasesti pana si slujbe de 2 lei In Montréal si aiurea. Ca sa nu isi rateze viata total multi aleg Vestul canadian, in special Alberta care de 23 de ani este inima economica a tarii. Daca nu ar fi Alberta sa cotizeze in fiecare an, Québec-ul ar fi in faliment total. Trist, dar foarte adevarat!

  • Novac

   Nu e adevarat ca Quebec-ul e sarac. Depinde in ce situatie te gasesti. De exemplu eu consider ca Montreal este cel mai frumos oras canadian si de munca gasesti,de vrei.
   Acum ce va faceti voi in Alberta,cand petrolul e la pret derizoriu? Poate cresteti vite ca asta e traditia acolo.