„Operațiunea cârnații” 2014: Cei mai buni cârnați din Montreal

1
13 decembrie, 2014 – Cârnați cumpărați de la majoritatea magazinelor românești din Montreal au fost făcuți pe grătar pentru topul celor mai buni cârnați din Montreal.

Unde găsim cei mai buni cârnați proaspeți românești din Montreal.

Juriul_Carnati_2014

Juriul nostru s-a reunit din nou pe Mont Royal, de această dată la o temperatură cu mult mai decentă decât anul trecut. Sâmbătă, 13 decembrie, la ora 13:00, am avut -8 grade, multa zăpadă și o lumină incredibil de frumoasă.

Anul trecut, în schimb, degustarea de cârnați de pe Mont Royal s-a desfășurat la -23 de grade. Și atunci, și acum am venit echipați corespunzător de picnic, cu țuică și vin fiert.

Membrii juriului nostru – ardeleanul, bănățeanul, olteanul, munteanul, dobrogeanul și moldoveanul – au degustat cârnați proaspeți de la cinci magazine românești: Balkani (Jean Talon), Balkani Laval (La Pavel), Transilvania, Bourret și Vatra. Magazinul București nu a intrat în competiție deoarece cârnații lor proaspeți nu sunt încă gata.

Fără a ști de la magazin provin cârnații, juriul a dat note de la 1 la 10 cârnaților proaspeți făcuți la grătar. La final am adunat punctele, am deschis plicul roșu cu numele magazinelor și iată ce a ieșit:

Nucșoara a făcut diferența

Clasamentul între primele trei magazine – Balkani (Jean Talon), Balkani laval (La Pavel) și Bourret a fost foarte strâns, dar până la urmă cele mai mari note le-au primit cârnații de la Bourret, în care se simțea o aromă de nucșoară. Dați click aici dacă vreți să vedeți cum a arătat clasamentul de anul trecut.

Cu un singur lucru au fost de acord toți jurații: cârnații de anul acesta de la toate magazinele au fost mult mai buni decât cei de anul trecut. Mulțumim juriului și vă dorim poftă mare la cârnați, fie că îi cumpărați, fie că îi faceți acasă!

One Response

  1. Adrian

    Mah, copii, e a n-shpea milioarda oara cand vad ca faceti chestia asta
    si io aflu “dupa”. Asta desi mi-am depus CV-u’ (virtual, uatever) pentru
    aceasta activitate… Chiar si fara a face parte din “juriu”, ci asa,
    hors-concours…