O cerșetoare trebuie să returneze 25.000$, ajutor social

Foto courtesy Quinn Dombrowski

Ministerul Solidarității Sociale încearcă din răsputeri să nu plătească niciun ban, oricât de gravă ar fi situația asistaților social.

Într-o poveste demnă de un roman de Dickens, Ministerul Solidarității Sociale cere bani înapoi unei cerșetoare. Femeia, care suferă de un handicap, obișnuia să cerșească în fața stației de metrou Berry-UQAM.

La ultimul interviu pentru prelungirea plăților de asistență socială, femeia a declarat că primește între 40$ și 60$ pe săptămână de la trecători.

Funcționarii Ministerului Solidarității Sociale au estimat că aceasta a primit prea mulți bani, luând în considerare banii proveniți din mila trecătorilor. Ea trebuie să returneze 25.738$, bani pe care i-ar fi primit în plus în ultimii 10 ani.

Ajutorul social oferit de guvernul provinciei se ridică la 616$ pe lună (2015).

Același minister a redus în trecut ajutorul social acordat unei alte femei, susținând că aceasta ar trebui să le ceară chirie copiilor ei majori care locuiau în aceeași casă. Cecul lunar al acesteia a fost redus cu 310$. Ministerul Solidarității Sociale a considerat că aceasta este contravaloarea unei chirii modice pe care copiii ar trebui să o plătească.