Montreal de weekend

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Gata cu festivalurile, tot Montrealul se gândește la sărbători.

Atenție la petrecerile de Crăciun de la serviciu! Nu consumați prea mult alcool și nu vă dezlegați limba cu cine nu trebuie dacă ați ajuns la sticla de whisky. Oh, și nu uitați: de luni luați amendă dacă nu aveți cauciucuri de iarnă!

Apăsați play pentru cântecul acestei vineri. În rest, târgurile de Crăciun par să fie principala atracție a acestei perioade. Mai bine luați sania și haideți pe Mont Royal.

Dați o fugă în Place des Festivals pentru Luminothérapie. Instalația din acest an se numește Prismatica, un caleidoscop gigantic proiectat de firma de arhitectură RAW Design (Toronto). Anul trecut a arătat așa:

Luminotherapie_Joc_Interactiv

Unele proiecții din acest an vor lua forma unui joc interactiv. Publicul va putea interacționa cu imaginile proiectate pe clădire cu ajutorul  mai multor pere de box. Jocul este proiectat pentru patru persoane și durează două minute.

Dacă aveți chef de ski, puteți da o fugă până la Ziua Românilor la Ski St. Bruno. Pagina lor web spune că 377 de persoane au făcut deja rezervări. Puteți cumpăra cardul de intrare la fața locului, în stațiune (12$/familie, 7$/persoană).

Este ultimul weekend în care puteți vizita Târgul delicios și eco de la Grădina Botanică. De la bijuterii și îmbrăcăminte din fibre reciclate, la ustensile de grădinărit, toate sunt prietenoase cu mediul. Uleiuri esențiale, jucării din lemn, miere organică. De toate pentru toți la acest târg. Puteți vizita și expoziția Un Crăciun Dulce unde veți învăța de ce plante aven nevoie pentru a obține aromele folosite la fabricarea bomboanelor de Crăciun.

Susțineți hipsterii locali vizitând Puces POP, prezentat de POP Montreal. Hand made, unicat, un târg de Crăciun excelent dacă vreți să-i surprindeți pe cei dragi.

Puces-POP-Hiver-2014-595x220

Susțineți producătorii din Quebec vizitând Le Salon des métiers d’art de Montréal. 325 de expozanți din tot Quebecul se întâlnesc la Place Bonaventure.

Parcurile din Montreal vă mai așteaptă cu trei sate de Crăciun (programul aici), iar Longueuil nu se lasă mai prejos și organizează anualul Sat al lui Moș Crăciun în parcul St Mark.

Au început și artificiile în Vechiul Port. Focurile de artificii Fire on Ice pot fi admirate în următoarele patru sâmbete. Urmăriți-le mâine de la ora 20 pe un fond muzical inspirat din jocuri video.

Iar ca să intrăm în spiritul Crăciunului, Capela Notre-Dame-de-Bon-Secours continuă seria de concerte de sezon. Contribuția este voluntară. Pentru program în format pdf, click aici.

Nu uitați să vă așezați cu copiii și să scrieți o scrisoare lui Moș Crăciun! Moșul va răspunde dacă trimiteți scrisorile înainte de 16 decembrie.

Un weekend minunat să avem!