Montreal de Weekend

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Au mai rămas 19 zile până la Crăciun și 26 de zile din 2014.

După cum se vede în calendarul nostru, s-au cam terminat festivalurile. Toată lumea așteaptă Crăciunul, dar până atunci ÎN NOAPTEA ASTA VINE MOȘ NICOLAE! Bineînțeles, doar dacă ați fost cuminți.

Avem însă câteva activități frumoase, până nu vine frigul cel zdravăn. Click play pentru piesa de vineri și să-ncepem cu lista. Apropos de liste, am făcut una cu piețele de Crăciun din Montreal. Dacă mai aveți de cumpărat cadouri și căutați ceva mai special, aruncați o privire pe ea.

Parada de pe strada Mont Royal este evenimentul cel mai haios din acest weekend. E plin de lume în fiecare an și toți participă. Practic o să ne plimbăm toți pe străzi sâmbătă seara la lumina lumânărilor. După aia fugim în parcul La Fontaine unde ne așteaptă artificii.

Tot sâmbătă, dar mai la prânz, strada Saint Denis se transformă în pistă de snowboard. Partea dintre rue Sherbrooke și rue Ontario va fi rezervată plăcilor.

Patru parcuri din Montreal vă așteaptă în weekenduri cu o grămadă de activități pentru copii. De la patinat până la învățat să bată toba, copiii orice vârstă au ceva de făcut.

Parcul Lahaie vă așteaptă cu povești, muzică și teatru. În parcul des Compagnons-de-Saint-Laurent avem muzică țigănească la ora 14:30, iar la Stadionul Olimpic o să avem o forjă tradițională de la 14 la 17.

Pe lângă un mic târg eco de Crăciun, Grădina Botanică a pregătit o expoziție cu degustare de bomboane. Vor explica de la ce plante vin diferitele gusturi ale bomboanelor de Crăciun.

Iar ca să intrăm în spiritul Crăciunului, Capela Notre-Dame-de-Bon-Secours începe seria de concerte de sezon. Contribuția este voluntară. Pentru program în format pdf, click aici.

Cam asta se întâmplă în acest weekend în Montreal. Să fie unul frumos!