Montreal de weekend

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Film, cadouri de ultim moment, soare și un pic de frig – asta vă așteaptă în weekend.

Da, după ce ne-am răsfățat cu temperaturi peste medie pentru această perioadă a anului, iată că revenim la normal. În acest weekend vom avea dimineți la -14ºC și un -11ºC în timpul zilei (cu factorul vânt).

Melodia acestei vineri este o colindă înregistrată în stația de metrou Cote-Des-Neiges. E cântată de Adrian Ardelean și încă doi români care au venit să-l ajute.

Vechiul port vă așteaptă sâmbătă și duminică la două proiecții gratuite de film. Pături, ciocolată caldă și film! Avem Home Alone sâmbătă  și Polar express duminică, amândouă de la ora 17.

După proiecția de sâmbătă puteți rămâne în zonă pentru spectacolul de artificii Telus Fire on Ice. Gratis, de la ora 20:00. Tot gratis este și transportul în comun începând de astăzi și până pe 4 ianuarie pentru copiii de până la 11 ani zice STM.

Este ultimul weekend în care puteți vizita satul lui Moș Crăciun din Longueuil. Puteți și să puneți mâna pe câteva cadouri în cazul în care mai aveți pe cineva pe listă. Să mergeți seara, atunci se luminează feeric totul.

În acest weekend se încheie și Noel dans le Parc. Concerte în Parc des Compagnons-de-Saint-Laurent și la Stadionul Olimpic, mai pe liniștit în parcul Lahaie.

Ultimul weekend și pentru concerte de sezon de la Capela Notre-Dame-de-Bon-Secours. Contribuția este voluntară. Concertul de final (ora 20:00) costă 20$.

Pentru hipsteri, avem două târguri de Crăciun: unul pe 20 decembrie 11 – 17 la Sala Rossa, cu 25 de meșteri aleși pe sprânceană (susțin organizatorii) și altul pe care l-am pierdut prin miile de tab-uri deschise. Era cam la fel, presupunem că l-au organizat cei care nu au fost aleși pentru primul târg.

P.S. Dacă nu ați cumpărat încă brad și aveți pe listă ceva produs de la Ikea, suedezii vând brazi cu 20$ și vă fac reducere de 20$ pentru cumpărăturile în valoare de minim 75$. Brad gratis!