Magnotta găsit vinovat de crimă de gradul întâi

Magnotta aterizează pe aeroportul din Montreal. Imagini SPVM

Juriul a avut de ales între omor calificat, crimă de gradul doi și omor prin imprudență

După șapte zile de deliberări, jurații au anunțat astăzi verdictul în cazul macabrei crime din Snowdon, Montreal. Ei l-au găsit pe Luka Rocco Magnotta vinovat de crimă de gradul întâi (omor calificat).

Acest verdict inseamnă automat o pedeapsă cu închisoarea pe viață, fără posibilitata eliberarării condiționate pentru 25 de ani.

Magnotta a recunoscut crima însă s-a declarat nevinovat la începutul procesului. Pe toată durata acestuia, avocatul apărării a încercat să dovedească faptul că Magnotta nu s-ar afla în deplinătatea facultăților mintale.

După zece săptămâni de mărturii, decizia juriului a fost, însă, unanimă: Luka Magnotta a premeditat omorârea lui Jun Lin, student străin la Concordia University.

Blocul în care a avut loc crima. (Foto: Cristian Mijea / Știri de Montreal)

Blocul în care a avut loc crima. (Foto: Cristian Mijea / Știri de Montreal)

Luka Rocco Magnotta a fost arestat în 2012, în Berlin, după ce fugise din Montreal, via Paris. Acesta l-a sedat pe studentul de 33 de ani după care l-a omorât, l-a dezmembrat și a expediat părți din cadavru în mai multe orașe din Canada.

Macabra crimă a avut loc într-un bloc din Snowdon, aproape de stația de metrou cu același nume.

Un pachet a fost destinat primului ministru canadian, Stephen Harper. Alte câteva pachete au fost interceptate de Canada Post.