Hydro Quebec – 15$ pentru a vă scăpa de contorul inteligent

Grăbiți-vă, oferta expiră în data de 5 ianuarie, 2015.

În cazul în care doriți să vă scăpați de contorul inteligent instalat recent de Hydro-Quebec, tot ce trebuie să faceți este să sunați la serviciul clienți al companiei (1-800 569-2577).

Pentru o perioadă limitată, costul înlocuirii contorului inteligent cu un contor clasic va costa 15$ în loc de 85$. Taxa lunară pentru citirea contorului a fost de asemenea redusă de la 17$ la 5$ pe lună.

Régie de l’énergie a luat această decizie după doi ani de presiuni din partea unui număr tot mai mare de rezidenți.

Mulți canadieni se tem de posibilele efecte nefaste ale undelor radio emise de contoarele inteligente asupra sănătății. De asemenea, mai mulți rezidenți din Quebec și-au văzut facturile la electricitate dublate după instalarea contoarelor inteligente.

60 de universitari din provincie au semnat în 2012 o scrisoare în care susțin că nu există nicio legătură între contoarele inteligente ale Hydro-Quebec şi cancer sau alte probleme de sănătate.

Ei spun că rezultatele negative publicate de alţi cercetători nu au putut fi replicate şi că riscul prezentat de vorbitul la telefonul mobil este de sute de ori mai ridicat decât cel prezentat de contoarele inteligente Hydro-Quebec.

În aceeași perioadă (2012) Dr David Carpenter, absolvent Harvard Medical School, director al Institutului pentru sănătate şi mediu al universităţii Albany, a depus un memoriu la cererea AQLPA şi Quebec Energy Board, în care declară că reţeaua de contoare inteligente poate constitui un pericol serios şi poate crea prejudicii ireversibile pentru sănătate altele decât cele rezultate de la efectul termic al undelor RF”.

El a atras atunci atenţia şi asupra faptului că cel care a prezentat proiectul ca fără nici un risc pentru sănătate este Dr Michel Plante, care are puternice legături cu Hydro Quebec, fiind consultantul lor timp de 29 de ani.