A fost inaugurat Train de l’Est

Foto courtesy AMT

Agenția metropolitană de transport (AMT) a inaugurarat în sfârșit noua linie de cale ferată.

Navetiștii din nord-estul Montrealului și cei din Rive-Nord au de ce să se bucure în această zi. Prima garnitură de tren care deservește estul Montrealului, Repentigny, Terrebonne și Mascouche a părăsit gara din ultimul oraș menționat luni, la 5 dimineața.

Lucrările la cei 52 de km de cale ferată pe care circulă Train de l’Est au fost finalizate cu o întârziere de 5 (cinci) ani de zile. În același timp bugetul s-a dublat. Ce ar fi trebuit să coste 360 de milioane de dolari a ajuns în final la 665 milioane.

Călătoria din Mascouche până în Gare Centrale durează aproximativ o oră și 5 minute. Primul tren pornește către Montreal dimineața, la ora 5:40. Ultimul tren părăsește gara din Montreal la ora 19:12. Trenul nu circulă sâmbăta și duminica. (Programul complet)

Agenția metropolitană de transport a construit și zece noi gări, care vor deservi 5.500 de pasageri la orele de vârf. Aproape 30% dintre noii pasageri se deplasează acum către centrul Montrealului cu mașina. Train de l’Est va avea capătul de linie la Gare Centrale.

Traseul Train de l'Est

Traseul Train de l’Est

Foto courtesy AMT.