Aplicația pentru cetățenie va costa 530$ din ianuarie

Foto arhiva Știri de Montreal

Aplicația pentru cetățenie a crescut în mai puțin de 12 luni de la 100$ la 530$.

Profitând de faptul că toată lumea e ocupată cu sărbătorile, Guvernul anunță creșterea taxei de procesare a dosarului de cetățenie la 530$.

La această taxă se mai adaugă taxa pentru dreptul de cetățenie de 100$ și taxa pentru testul de limbă obligatoriu de minim 200$ (în unele provincii trece de 300$).

Un rezident permanent canadian care dorește să devină cetățean va plăti începând cu 1 ianuarie 2015 cel puțin 830$.

Guvernul susține că a luat această măsură pentru a se putea îndrepta către autofinanțarea procesării dosarelor de cetățenie, reducând astfel „povara” de pe umerii plătitorilor de taxe.

crestere_taxa_cetatenieMinisterul imigrării a precizat că taxa de procesare a dosarului de cetățenie rămâne totuși mai mică decât în alte țări, ca și Anglia sau SUA. Rezidenții din Anglia plătesc mai mult de 1.600$ pentru a deveni cetățeni, în timp ce aceeași taxă costă în jur de 870$ în SUA.

Taxele pentru alte servicii, cum ar fi pentru dovada cetățeniei rămân neschimbate.

Mai bine de 260.000 de persoane au devenit cetățeni canadieni în 2014, număr record în istoria Canadei și dublu față de anul trecut.

Durata medie de procesare a dosarului rămâne în continuare de 24 de luni. Guvernul a reușit însă reducerea numărul de dosare aflate în așteptare cu 17% din luna iunie, 2014.