În 2015, Canada va primi 5.000 de cereri pentru reîntregirea familiei

Guvernul va primi aplicații pentru reîntregirea familiei (părinți și bunici) începând cu 2 ianuarie.

Ottawa a anunțat redeschiderea programului prin care rezidenții canadieni își pot sponsoriza părinții și bunicii pentru a imigra în Canada.

Immigration Canada a anunțat printr-un comunicat de presă că va primi un maxim de 5.000 de cereri pentru reîntregirea familiei în tot anul 2015. Biroul de imigrări din Mississauga este cel desemnat pentru analizarea acestora începând cu 2 ianuarie, ora 8 (ET).

Ministrul imigrării, Chris Alexander, susține că acest program este un succes, cu 70.000 de părinți primiți în țară din 2012 și până acum.

Cei care doresc își aducă părinții sau bunicii în Canada prin acest sistem trebuie să se grăbească. Cele 5.000 de cereri alocate pentru 2014 s-au epuizat într-o singură lună. Toate informațiile pot fi găsite pe situl guvernului în engleză sau franceză.

Atenție! Dosarele primite mai devreme de 2 ianuarie, ora 8 (ET) vor fi returnateQ

Pentru a putea face o cerere de reîntregire a familiei aplicantul trebuie să fi locuit în Canada minim 3 ani de zile. Acesta va fi responsabil pentru părinte/bunic timp de 20 de ani. O familie de două persoane trebuie să aibă venituri minime de 36.636$ pe an pentru a putea face o astfel de cerere. Imigrarea prin acest sistem durează în jur de patru ani.

Guvernul Canadei avea în 2011 nu mai puțin de 167.466 de cereri care așteptau să fie analizate. Ministrul Alexander susține că măsurile luate de ministerul pe care-l conduce au reușit reducerea numărului de dosare în așteptare cu peste 50%.

Ottawa speră să reducă numărul de dosare aflate în așteptare la 43,000 până în 2015.

Părinții și bunicii care vor doar să-și viziteze rudele pot cere „super viza”. Introdus în 2011, acest tip de viză a a fost acordat la 45.000 de părinți și bunici cu o rată de refuz de numai 20%.

„Super viza” este oferită pe 10 ani și trebuie reînnoită o dată la doi ani. Deținătorii pot vizita Canada de câte ori doresc, dar trebuie să facă dovada plății unei asigurări de sănătate care să acopere eventuale cheltuieli în valoare de minim 100,000$.