Votul pe țări – diaspora în turul doi

17 niembrie, 2014 – Mii de montrealezi au așteptat să voteze în fața Consulatului General al României la Montreal. Timpul de așteptare a depășit uneori cinci ore.

Harta rezultatelor pe fiecare țară în care s-a votat.

Palestina este singura țară de pe glob care l-a scos pe primul loc pe Ponta în al doilea tur de scrutin. De altfel, premierul României a reușit să piardă chiar și în Coreea de Nord, țară în care a câștigat în primul tur. Doar 3 români din cei 9 aflați în Coreea de Nord au mai votat cu Ponta.

Victor Ponta nu a mai reușit să câștige nici în Zimbabwe, iar în Republica Moldova a adunat doar 21,4% din voturi, deși câștigase în primul tur.

Cei mai mulți români din diaspora au votat în Italia. Aceștia sunt urmați de românii din Spania, din Rep. Moldova și Marea Britanie. SUA se află pe locul 5, în timp ce Canada reușește să intre în top 10 pe ultimul loc.

 

În afară de Palestina, cetățenii români din toate țările au votat cel mai mult cu Iohannis. Peste 75% dintre militarii aflați în Afganistan și l-au ales pe Iohannis comandant suprem.

Iată datele oferite de Biroul Electoral Central într-un format ușor de parcurs. Click aici pentru a vedea harta full screen.