SNC-Lavalin va tăia 1.000 de joburi în Canada

Foto courtesy Gene Arboit

Alți 3.000 de angajați din afara Canadei vor fi disponibilizați în 2015.

SNC-Lavalin va demara o restructurare în cadrul căreia 4000 de angajați își vor pierde locurile de muncă, a anunțat în această dimineață compania montrealeză. Un sfert din disponibilizări vor avea loc în Canada.

Restructurarea va demara în 2015 și va dura 18 luni. Majoritatea disponibilizărilor vor fi operate pe piețe și industrii dificile, în încercarea de a se poziționa și de a concura mai eficient pe aceste piețe.

Odată cu implementarea noii strategii compania din Montreal va economisi anual o sumă netă de 100 de milioane de dolari. SNC-Lavalin a intrat recent și pe piața petrolului și a gazelor naturale, stabilind o prezență importantă în Orientul Mijlociu.

SNC-Lavalin s-a aflat în mijlocul unui scandal de corupție în anul 2012. Mai mulți vicepreședinți ai companiei au fost arestați iar CEO-ul companiei a fost nevoit să demisioneze. Unitatea permanentă anti corupție a arestat un fost vice-președinte al SNC-Lavalin în luna septembrie a acestui an.


10 ani Banca Mondială a interzis companiei SNC Lavalin și oricărui subsidiar să mai depună oferte pentru proiectele în care este ea implicată.