Ne pregătim de o iarnă grea

În 27 decembrie 2012, peste Montreal au căzut 45 cm de zăpadă într-o singură zi, doborând recordul din 1971. (Imagini Cristian Mijea / Arhiva Știri de Montreal)

Meteo Media a anunțat prognoza pentru iarna 2014 – 2015.

N e așteaptă o iarnă foarte asemănătoare cu cea de anul trecut, a anunțat Meteo-Media în această dimineață. Următoarele luni vor fi mai reci decât este normal în toată provincia.

De vestea proastă scapă doar câteva părți din nordul Quebecului, care vor avea parte de temperaturi normale pentru iarnă. Normal în nordul Quebecului este însă doar alt fel de a spune -30˚C. Temperatura minimă normală în ianuarie și februarie în Kuujjuaq este de -28˚C.

Nivelul de precipitații va fi normal pentru regiunea Montrealului. Provinciile de la Atlantic vor avea parte de mai multă zăpadă decât de obicei.

Deci, asta este, nu o să avem noroc de iarna caldă de acum doi ani de zile. Urmărim cu atenție ofertele de vacanțe în sud. Între timp, dați un play video-ului de la începutul articolului. Sau, dacă vreți să vedeți două filmulețe cu oameni exasperați de zăpadă, click aici. meteo_Media_frigMeteo_media_Zapada