Montreal de weekend

23 noiembrie, 2013. Mii de copii însoţiţi de părinţi au înfruntat frigul și vântul puternic pentru a-l vedea pe Moş Crăciun. (Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal)

No, dacă tăt avem președinte ardelean om scrie ardelenește articolul ăsta.

Prima și prima dată, dați click aici pentru cântecul de vineri. Blues de data asta. Și să începem, că se întâmplă o grămadă de lucruri de-odată.

Fiți pregătiți sâmbătă în jurul prânzului. La ora 11:30 naționala României de rugby va juca împotriva naționalei Canadei. Meciul va fi transmis online pe www.rugbytv.ro. No, cu cine țineți amu?

Nu mere un Bach după ce se gată meciul? Nu de alta, da a început festivalul dedicat lui Johann Sebastian Bach. Orice se termină bine pe Bach.

Cei care aveți copii și poftă de înghețat p-afară, Moș Crăciun face o vizită Montrealului. Parada bătrânului începe la ora 11 pe Sainte Catherine. Temperatura resimțită va fi de -13˚C, luați-vă șubele.

Tot pentru copii avem un festival de film Lego. De fapt avem tăt ce ține de Lego, un fel de festival de Lego la cosmodromul din Laval. Costă 10$ pentru cei mari și 5$ pentru cei care nu au încă 18 ani.

Tot pentru copii avem un festival de teatru. Les Coups de Théâtre sosește în Montreal o dată la doi ani de zile, cu reprezentații inclusiv pentru copiii de 3 ani.

Duminică va începe și Festivalul de Film Românesc la Centrul Segal din Montreal. O puteți asculta și pe Margareta Nistor de vă era dor. Ni patru dintre trailere aci:

Tăt pentru ăi bătrâni avem un Salon de Carte, inclusiv cu un stand românesc. Apoi mai aveți numa o șansă să ajungeți la festivalul de film documentar. A început și festivalul de film gay Image + Nation.

De vreți muzică, avem M pour Montreal, festival de muzică numa pentru artiștii din Montreal. O mulțime de concerte gratuite. În plus, avem destule trupe cu care ne putem lăuda!

No, asta-i tăt. Weekend fain să avem!