Montreal de weekend

2

Vineeeeeri! Să vedem ce putem face în astea două zile și-un pic.

Ia dați click aici pentru coloana sonoră. Așa, nu e mai bine acum? Previzibilă alegerea, știm, dar e piesă clasică, ce să facem? Ați turnat în pahar? Să începem!

În primul rând, nu uitați să votați duminică (harta). Pe candidați îi știți, nu vă mai plictisim. Nu uitați să vă luați pașaportul românesc și formularul ăsta tâmpit pe care îl puteți completa, dar care trebuie semnat la fața locului. Aveți grijă la câmpul adresă. E cea trecută în pașaport.

Ați văzut fulgii de zăpadă? Au apărut și mantinelele la patinoarele din parcuri. Imediat putem să scoatem echipamentul din dulap. Între timp scoateți puful de la naftalină.

Luați-i și pe cei mici și haideți la Marché! O să vă distrați împreună, vă garantăm! Au proiecții de film pentru copii de pe peliculă de 16mm, ateliere de bricolaj și covoare zburătoare! Am apucat să spunem că e gratis?

Pentru cei mari, avem o serie de concerte la festivalul de muzică francofonă Coup de Coeur. Pentru concerte ieftine, mergeți la Divan Orange sau L’Esco. Pentru 9,25$ îi puteți asculta pe Les Incendiares până nu ajung vedete mari.

Pasionații de benzi desenate, de cărți rare sau pur și simplu ciudate trebuie să dea o fugă până la Expozine. Intrarea este gratuită și sigur veți da peste ceva interesant.

Dacă vreți să uitați că a venit iarna, haideți la film. Avem două festivaluri în oraș, unul al filmului documentar și altul al filmului francofon. Cel din urmă se încheie duminică.

Mai aveți timp să o vedeți pe Marion Cotillard în „Deux Jour, une nuit”, pe Gemma Arterton în „Gemma Bovery” sau puteți viziona La Chambre Bleue, film care a luat „Un certain regard” anul acesta la Cannes. Click pe imagini pentru a vedea trailerele oficiale.

Festivalul de film documentar a început de două zile și va proiecta 141 de filme din 44 de țări. Nu ratați documentarul Laurei Poitras, Citizenfour, despre Edward Snowden. Martin Scorsese e și el prezent cu The 50-Year Argument, un documentar despre New York Review of Books.

Ar mai fi de menționat documentarul românului Dan Popa, Island & Flight, „Un film-poem de o mare eleganță”, ca să îi cităm pe La Presse.

Să avem un weekend minunat! Și ca să vă facem inimă rea, așa arată Montreal vara:

2 Responses

  1. Al

    Wow!!! Fff interesant de citit articolul cu o coloana sonora! Ce ti-e cu tehnologia in ziua de azi!