Montreal de weekend

Foto Cristian Mijea / Arhiva Știri de Montreal

Mai avem 47 de zile până la Crăciun și tot atâtea până la boxing day!

28 de zile până la Moș Nicolae! Și 20 de zile până la Black Friday. Dar până atunci, ați văzut azi fulgii de zăpadă? Săptămâna viitoare se anunță un pic de ninsoare. Scoateți hainele de la naftalină.

Între timp avem un festival de film, o băută, niște artă și o expoziție canină. Festivalul (scump) al lumii arabe se termină în acest weekend, sâmbătă, ca să fim preciși. Seara de închidere costă 35$ și putem asculta muzică irakiană.

A început în schimb Festivalul filmului francofon. Cinemania ne aduce și filme GRATUITE. Sâmbătă de la ora 12 îl puteți vedea pe Jean Reno în filmul UN ÉTÉ EN PROVENCE la Cinema Imperial.

Dacă nu aveți chef de film, puteți degusta vinuri și beri la Marea Degustare de la Place Bonaventure. În stilul clasic montrealez, trebuie să plătiți o intrare de 15$ ca să aveți privilegiul de a degusta, pe bani, băuturile prezente.

Dar dacă tot am ajuns la Place Bonaventure, mai bine urcați încă un etaj. O să dați peste o expoziție canină mult mai haioasă. Și aici trebuie plătită o intrare de 11$.

Altfel, muzeele le știți: impresioniștii sunt la Beaux-Arts, Bienala (foarte recomandată!) la MAC. Dacă aveți chef de vestigii și ceremonii legate de războaiele mondiale, dați o fugă până la Stewart Museum sâmbătă la ora 14.

În rest, rămânem pozitivi! Nu ne omoară pe noi o iarnă… Un weekend minunat să avem!