Bugetul Montrealului aduce creșteri de taxe

Primăria Montrealului
Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Creșterea taxelor municipale a fost hotărâtă de fiecare arondisment, nu de primăria Montreal.

Proprietarii din Montreal își vor vedea din nou taxele municipale mărite din 2015. Acestea vor crește în medie cu 2,2%. Creșterea diferă în funcție de arondisment.

Le Plateau este și în acest an campion la creșterea taxelor. Primăria de arondisment condusă de Luc Ferrandez a decis să crească taxele cu 4,5%. Taxele au fost mărite aici și în 2013 cu 4,6%.

De cealaltă parte a graficului se află Montreal-Nord și Rivière-des-Prairies–Pointe-aux-Trembles cu o creștere de doar 2,5%, respectiv 0,6%. Saint-Léonard și L’Île-Bizard se alătură RDP-PAT cu +0,9%.

 Administrația locală condusă de Denis Coderre a reușit reducerea cheltuielilor municipale cu 12,8 milioane de dolari. Acestu lucru nu s-a mai întâmplat din anul 2002. Orașul și-a redus și numărul de angajați și intenționează să mai taie 2.200 de posturi din totalul de 22.423 de angajați, cât numără administrația locală în acest moment.

De unde vin banii în cuferele primăriei Montreal?

Pe ce cheltuie Montreal banii?

Returnarea datoriilor ocupă locul doi în topul cheltuielilor orașului. Montreal va plăti în 2015 pe rate și dobânzi și consultanți 809,6 milioane de dolari. Aceasta reprezintă 16,6% din buget. Pe primul loc în cheltuielile bugetare se află poliția și pompierii cu 21,5% din tot bugetul.