Weekendul luuuuuuuuuuuuuuung!

Toamna în parcul național Mauricie, Quebec.
Foto: Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Câteva idei pentru weekendul de Ziua Recunoștinței / Jour de l’Action de grâce / Thanksgiving.

Pregătiți pentru dânsul? Lăsăm grijile cu serviciul de-o parte? Lăsăm! No bun, singura problemă e că în acest weekend nu se-ntâmplă mare lucru…

Avem trei festivaluri la care putem să mergem, unul de muzică, unul de film și unul pentru burtă. De „festivalul” pentru burtă trebuie să știți că se termină sâmbătă noaptea. E vorba de săptămâna pizzei în Mica Italie.

Pizza cu mere? Cu mascarpone și smochine? Toate restaurantele participante vor oferi pizza pregătită special pentru eveniment, la 15$/bucata.

Sătuli acum, putem face siesta la festivalul de jazz clasic L’Off de Jazz, ajuns la ediția cu numărul 15. Sau la balet! Ballet de l’Opéra de Paris prezintă Paquita de Joseph Mazilier.

Mda… am dat click pe buy tickets. Cel mai ieftin bilet la Paquita este 55,50$+TVA. Deci mergem la film! Festival du nouveau cinéma a început în această săptămână și ține până pe 19 octombrie.

Sau pentru numai un plin de benzină putem să pornim la văzut culorile toamnei prin pădurile din jur. Nu uitați să setați GPS-ul să evite autostrăzile că tare-s plictisitoare.

P.S. Dacă mergeți în parcul național Mauricie, să vă așteptați la asta:

Toamna_Mauricie

Toamna în parcul național Mauricie, Quebec.
Foto: Cristian Mijea / Știri de Montreal.