Taximetrist, agresor sexual, căutat de poliție

Agresiunile au avut loc în Notre-Dame-de-Grâce.

Serviciul de poliție din Montreal (SPVM) se află în căutarea unui taximetrist care a agresat sexual cel puțin patru femei. Atacurile au avut loc în cartierul Notre-Dame-de-Grâce în perioada martie – octombrie.

Ultimul atac s-a întâmplat weekendul trecut, când o femeie care se întorcea acasă pe timpul nopții a fost agresată sexual de către șoferul taxiului în care se afla.

Femeia a reușit să își noteze în telefon numărul legitimației șoferului, însă și-a pierdut aparatul în timp ce se apăra de acesta.

SPVM caută un bărbat aflat în jurul vârstei de 30 de ani, la 1,73 m înălțime, care vorbește franceză cu un puternic accent arab. Polițiștii cred că este vorba de o singură persoană în toate cele patru cazuri.

Deși s-a pus problema în mai multe rânduri de-a lungul timpului, Montreal nu verifică deocamdată cazierele șoferilor de taxi. Doar șoferii care transportă persoane cu dizabilități sunt verificați.

O lege care ar fi trebuit să intre în vigoare în luna ianuarie a acestul an ar obliga șoferii de taxi să depună un certificat care dovedească lipsa cazierului judiciar la fiecare 2 ani. Legea este în discuție din 2010.

În total, SPVM a înregistrat în acest an 17 cazuri de agresiune sexuală în care au fost implicați șoferi de taxi.

Declarații sexiste?

Într-o declarație dată cotidianului La Presse, un purtător de cuvânt al poliției a sfătuit femeile să nu se urce în taxiuri dacă sunt singure sau în stare de ebrietate.

Conform acestuia, în multe cazuri de agresiune sexuală victimele ar fi consumat alcool. Prin urmare, pentru a reduce riscul, femeile ar putea să împartă taxiul sau să consume mai puține băuturi alcoolice.

Reacțiile au fost aproape instantanee pe social media și pe bloguri. Internauții consideră că este inadmisibil ca un purtător de cuvânt al SPVM să dea vina, chiar și parțial, pe victime.