Șoferul care a lovit cu mașina doi soldați canadieni s-ar fi „radicalizat”

Martin Rouleau înainte de a se converti la Islam.

Martin Rouleau din Saint-Jean-Sur-Richeleiu se convertise la Islam în urmă cu aproximativ un an de zile.

Doi membri ai Forțelor Canadiene au fost loviți cu mașina de Martin Rouleau în Saint-Jean-Sur-Richelieu, localitate aflată la 40 de minute de Montreal.

Unul dintre soldații loviți a decedat în această noapte. Rănile suferite de cel de-al doilea soldat au fost descrise de medici ca fiind „mai puțin serioase”.

Suspectul a fost urmărit de polițiști. Martin Rouleau, în vârstă de 25 de ani, a pierdut controlul vehiculului după câțiva kilometri și a părăsit carosabilul. Potrivit unor martori, Rouleau a ieșit din mașină cu un cuțit în mână.

Polițiștii au tras mai multe focuri de armă în direcția suspectului. Acesta a fost dus la spital în stare gravă unde a murit câteva ore mai târziu.

Cancelaria Primului-ministru al Canadei a trimis o declarație pentru mass-media care explică situația pe luni. Harper a declarat că a fost informat de către șeful Statului Major și de către RCMP și că există indicii clare conform cărora suspectul s-ar fi radicalizat.

Suspectul era cunoscut atât de poliția federală, cât și de cea provincială. Agenția QMI susține că Martin Rouleau a sunat la 911 în timp ce era urmărit de polițiști pentru a spune că acționează „în numele lui Allah”.

Pașaportul lui Martin Rouleau fusese revocat recent. Autoritățile credeau că dorește să se alăture Statului Islamic.

Martin Rouleau înainte de a se converti la Islam.

Martin Rouleau înainte de a se converti la Islam.