Șemineurile, interzise în Montreal din 2020

În cinci ani montrealezii nu vor mai putea arde lemn în șemineu.

Pentru a îmbunătății calitatea aerului din oraș, Montreal interzice din 2020 șemineurile care ard lemn. Posesorii de șemineuri au la dispoziție cinci ani de zile pentru a le transforma în șemineuri electrice sau pe gaz natural.

Începând cu 2015 posesorii de șemineuri pe bază de lemn nu le vor mai putea aprinde în zilele în care calitatea aerului din Montreal este scăzută.

Instalarea de noi șemineuri a fost interzisă în Montreal încă din 2009. De atunci orașul a eliberat autorizații de construcție numai pentru cele pe bază de gaz sau curent electric.

Montreal numără 85.000 de case sau locuințe care sunt dotate cu șemineu care arde lemn. Primăria a oferit până la 900$ subvenții celor care au dorit să își modifice șemineul existent pentru a consuma gaz natural sau curent electric. Doar 2.759 de montrealezi au făcut cerere pentru a beneficia de această subvenție.

Fun Fact – În 19 zile din 2013, calitatea aerului din Montreal a fost scăzută din cauza cuptoarelor care gătesc pizza la foc de lemne.

Calitatea_aerului_Montreal_2013

Pentru mai multe informații accesați situl primăriei Montreal.