Putred de bogat? Cel mai probabil trăiți în SUA sau China!

Foto courtesy Gavin Schaefer

Canada ocupă locul 9 într-un top al țărilor cu cei mai mulți rezidenți putred de bogați.

SUA conduce de departe în topul țărilor cu rezidenți „ultra-bogați”, conform ediției a 5-a a raportului anual Global Wealth Report, întocmit de Credit Suisse.

62.800 de americani dețin peste 50 de milioane de dolari. Ei reprezintă 49% din totalul celor „ultra-bogați”. Numărul acestora s-a mărit cu 9.500 fața de 2013, o creștere catalogată drept „uluitoare” de Credit Suisse.

China se clasează pe locul doi în acest top, cu 7.600 de cetățeni „ultra-bogați” (6%). Anglia a numărat 4.700 de rezidenți în această categorie și a obținut locul patru în top, imediat după Germania care s-a clasat pe locul 3 cu 5.500 de indivizi „ultra-bogați”.

Canada ocupă locul nouă cu 2.600 de rezidenți din această categorie, mai puțin cu 200 decât Rusia. Doar 200 de canadieni au reușit să treacă pragul de 50 de milioane de dolari în ultimul an.

Screen Shot 2014-10-15 at 14.57.47

O mare parte a raportului Global Wealth Report, lansat luni la Zurich de Credit Suisse, este dedicat inegalității averilor.

Cum era de așteptat, SUA conduce și în topul inegalității averilor. De altfel, această inegalitate nu a mai fost atâta de mare de la Marea Depresiune din 1929. 41% dintre milionarii planetei trăiesc aici.

„Acest nivel al inegalității este un semnal îngrijorător. Un raport atât de ridicat dintre nivelul de bogăție și veniturile populației a semnalizat întotdeauna recesiune în trecut.” Global Wealth Report – Credit Suisse.

Belgia și Japonia sunt țările în care inegalitatea averilor este cea mai scăzută. Canada se află în zona unei inegalității medii, alături de Australia, Finlanda și Olanda.