Primăria Verdun omoară castorii din Île des Sœurs

Foto courtesy Finch Lake

Populația de castori dă bătăi de cap rezidenților micii insule din estul Montrealului.

Projet Montreal este nemulțumit de primăria arondismentului Verdun care a angajat vânători pentru a prinde în capcane castorii de pe Île des Sœurs.

Deși, atât Projet Montreal, cât și cei de la protecția animalelor (SPCA) recunosc faptul că aceștia au devenit o problemă, cele două organizații nu sunt de acord cu uciderea castorilor.

SPCA a oferit primăriei Verdun serviciile unui expert care lucrează la Fur Bearer Defenders, o asociație specializată în gestionarea conflictelor dintre faună și populația umană.

„Capturarea și uciderea castorilor este un lucru crud și provoacă daune semnificative biodiversității zonei. În plus, capturarea și relocarea castorilor nu este nici eficientă pentru gestionarea suprapopulației în oraș”, a declarat directoarea SPCA, Alanna Devine.

Castorii nu sunt singura bătaie de cap a locuitorilor de pe Île des Sœurs. Mai mult de 15 coioți au fost capturați cu ajutorul capcanelor în 2010.

Aceștia ar traversa fluviul în timp ce este înghețat, în căutare de hrană, pentru a se trezi blocați pe insulă odată cu sosirea primăverii. Cel mai mare coiot prins în capcană pe Île des  Sœurs cântărea aproape 30 de kg.