Montreal de weekend

 

Firește, berea se asortează perfect cu luna octombrie.

Din păcate nu avem nimic care să se ridice la nivelul unui Oktoberfest nemțesc adevărat. Dar oamenii încearcă, deci ia să punem muzica și sa purcedem.

Organizat în fiecare an, un Oktoberfest se întoarce la Marché Atwater. Adună în jur de 45 de micro-berării și mai mulți vânzători de cârnățării, în cazul în care ni se face foame. Cupoanele pentru bere se cumpără de la Fromagerie Atwater.

Scoatem din buzunar 1$ pentru trei cupoane. Cu un drum facem și un bine: jumătate din dolarul plătit se duce la fundația spitalului de copii din Montreal.

Marché Bonsecours nu s-a lăsat mai prejos și a pregătit un Oktoberfest bavarez. Ne așteaptă cu multă bere din Bavaria și cu o mulțime de sortimente de brânză. Intrarea costă 15$. Gândiți-vă la eveniment mai mult ca la o degustare.

Prost!
 
Dacă nu aveți chef de nemți, ci vă gândiți mai degrabă la italieni, veste bună! E săptămâna pizzei în Mica Italie. Cei mai aventuroși pot chiar să încerce niște rețete ciudate: ce ziceți de pizza cu mere? Dar cu mascarpone și smochine? Toate restaurantele participante vor oferi pizza la 15$. Chiar și pizza lui Stefano Faita e 15$!

Iar ca să nu ne acuze nimeni că numai la mâncare și băutură ne stă capul, iată că putem merge și la concerte de jazz. L’Off de Jazz este un festival de jazz clasic ajuns la a 15-a ediție.

Pasionații de fotografie pot da o fugă sâmbătă seara până la muzeul feroviar din Saint Constant. Trenurile vor fi luminate între orele 18-20:30 ca într-un decor de film. Puteți face poze interesante. Intrarea este 25$.

Vremea e potrivită și pentru road-trips afară din oraș. Pădurea s-a colorat frumos de tot. Sâmbătă va ploua, duminică, însă, este perfect.

Rive Sud, vedeți cum vă planificați ieșirile către insulă. Podul Champlain va fi închis pe un sens, se anunța trafic îngreunat.

Weekend fain!

Toamna la Mont Tremblant-8