Montreal de weekend – Ce putem face de Halloween

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Au căzut frunzele, gata cu culoarea, toamna și-a intrat în drepturi.

Că vine vorba, provinciile Atlantice așteaptă și prima ninsoare, în timp ce Montreal va simți un pic aerul de iarnă. Copiii o să cam înghețe umblând pe la porți după dulciuri, temperatura resimțită fiind de 0 (da, zero!) grade Celsius.

Montreal se umple și de petreceri tematice de Halloween pentru cei mari. Nu o să le menționăm aici, dar dacă sunteți în căutarea uneia, click aici. Nu uitați de La Ronde care a pregătit, ca în fiecare an, un Festival de la Frayeur.

Tot din seria jucării pentru cei mari, parcul Exalto de lângă Stadionul Olimpic închide mâine prăvălia. Această seară este ultima șansă de a ne cocoța pe instalațiile francezilor de la Altiplano (info aici).

Last call: ultimul weekend pentru a vizita Lampioanele chinezești la Grădina Botanică. Cum ziceam la începutul articolului, să vă luați o haină groasă. Veți putea și să vă încălziți la un ceai fierbinte.

Dacă aveți chef de muzică, avem Festivalul Lumii Arabe. Din păcate spectacolele gratuite din program sunt cam slăbuțe. Pentru programul complet click aici.

Iar dacă aveți chef de artă, Bienala de artă contemporană are loc zilele acestea în oraș. A venit cu instalații multimedia interesante, sculpturi uriașe și imagini video fascinante. Tema acestui an este „viitorul”.

Duminică la 19:00 avem și hochei. Calgary Flames vizitează Montreal Canadiens la Bell Center. La felul în care joacă echipa noastră în ultima vreme, ne așteptăm la o duminică seara plăcută și fără mari emoții. Meciul va fi transmis de CiTV și RDS.

Tot duminică vom putea dormi mai mult cu o oră. La ora 2 în noaptea de sâmbătă spre duminică ceasurile se vor da înapoi. Vestea proastă e că la ora 17 va începe să se întunece, cam deprimant.

Un weekend fără griji vă dorim!