Montreal de weekend

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Iaca ce se poate face prin Montreal în acest weekend de toamnă care și-a intrat complet în drepturi.

Vom avea un pic de soare sâmbătă dimineață cât de-o cafea. Apoi 40% șanse de ploaie până după-amiaza. La fel și duminică, spune Meteo Media. Țineți umbrela aproape, carevasăzică. Suntem curioși cum o să țină machiajul la Zombie walk!

Vânători de chilipiruri! Nu trebuie să ratați asta: licitație publică în Longueuil cu ce a confiscat sau are în surplus primăria. De la mașini și biciclete, trecând pe la mobilier, generatoare de curent și terminând cu scule la grămadă, toate vor fi scoase la licitație începând cu ora 9 la atelierele municipale.

Rămânem tot în zona shopping-ului: aproape 150 de designeri din Quebec își expun și vând colecțiile la Marché Bonsecours. O mulțime de eșantioane scoase la vânzare la prețuri reduse (50%-80%).

Trecând la lucruri mai serioase, nu ratați Expo Habitation la Stadionul Olimpic. Puteți compara prețuri de case și apartamente, servicii de renovare și design, mobilă, băi și bucătării. Chiar și rulote pentru cei cu dor de ducă. (15$/6$)

De aveți drum prin Laval și pasionați de fotografie, faceți o vizită la Salon de la Photo la Place Forzani. Aveți ocazia să testați ultimele scule lansate de mai toți producătorii de aparate foto. (12$)

Dacă aveți chef de muzică, avem Festivalul Lumii Arabe. Din păcate spectacolele gratuite din program sunt cam slăbuțe. Pentru programul complet click aici.

Noi zicem că cei mai câștigați o să fiți dacă vizitați Bienala de artă contemporană care are loc zilele acestea în oraș. Serios! A venit cu instalații multimedia interesante, sculpturi uriașe și imagini video fascinante. Tema acestui an este „viitorul”.

Dacă ați ajuns până la bienală, dați o fugă și până la Casa Fântână, instalația construită de cei de la Institul Goethe în Quartier des Spectacles. După acest weekend va fi demontată. Uitați aici câteva imagini cu ea:

 

 

Iar dacă este sâmbătă și s-a făcut ora 3, ATENȚIE! Mii de zombie vor invada centrul Montrealului! Pornesc de la Place des Festivals, ajung până pe Crescent și se întorc în același loc pe Saint Catherine! Vedeți aici galeria foto de anul trecut.

Doriți ceva mai pe liniștit? Au mai rămas două weekenduri pentru a vizita Lampioanele chinezești la Grădina Botanică. Luați o haină mai groasă. Veți putea și să vă încălziți la un ceai fierbinte.

Cam atât. Un weekend relaxat să avem!