Montreal de weekend

Festivalul avangardist Phenomena.

 

Ne așteaptă un weekend cam ploios, spun prognozele meteo.

Evenimentele din calendar se cam răresc. Meteorologii spun că există 90% șanse să plouă sâmbătă. Duminică iese soarele, dar temperatura scade la 8˚C… E chiar toamnă!

Luați o umbrelă și treceți prin parcul Angrignon. Koolture Tricolore organizează o sărbătoare a dovleacului. E gratuit dacă gătiți ceva pe baza de dovleac. Vom găsi produse artizanale, tombole și jocuri pentru copii.

Putem să ne descurcăm și la adăpost de ploaie. Festivalul de film încă nu s-a terminat. Organizatorii ne invită la o proiecție gratuită sâmbătă de la ora 18. Centre Phi din Vechiul Port va proiecta The Good Lie de Philippe Falardeau.

Apoi mai avem festivalul avangardist Phénomena: muzică, teatru, dans în sălile de spectacol din Mile End. Nu ratați spectacolul de marionete Balthazar și concertul Blood and Glass sâmbătă seara, la Sala Rossa.

Tot sâmbătă avem și hochei! Montreal Canadiens vor fi vizitați de Colorado Avalanche la Bell Center. Meciul începe la ora 19 și e difuzat pe TVA Sports.

Dacă doriți să fiți solidari cu persoanele fără adăpost, puteți participa la ediția cu numărul 25 a Nuit de Sans Abri. Încă din 1989 montrealezi de toate vârstele și din toate păturile sociale petrec o noapte sub cerul liber în solidaritate cu cei fără adăpost. Sunt programate activități în Montreal, Longueuil, Laval și în alte localități.

Iar dacă aveți prea mulți bani în portofel puteți să vizitați Beyond the Rack. Reduceri de până la 85% pentru produse de marcă. Gen Armani, Burberry, Fendi,Valentino etc.

Să avem un weekend tihnit!