Focuri de armă în parlamentul de la Ottawa

Foto courtesy John Ivison

Un membru al Forțelor Armate Canadiene a fost împușcat la National War Memorial în Ottawa.

Update 13:00 – soldatul împușcat în această dimineață lângă parlamentul Canadei a decedat în spital. Este al doilea membru al Forțelor Armate Canadiene care este ucis în ultimele două zile.

UPDATE 17:15 Numele soldatului ucis a fost dezvăluit de poliția federală. Este vorba de rezervistul Nathan Cirillo în vârstă de 24 de ani. O pagină Facebook In Memoriam a fost creată de apropiații acestuia.Nathan Cirillo1

Update 18:15 Numele atacatorului ar fi Michael Zehaf-Bibeau, din Quebec, convertit recent la Islam. Globe and Mail susține că Zehaf-Bibeau era cunoscut polițiștilor și avea pașaporul suspendat de autoritățile canadiene. Un cont Twitter asociat cu ISIL susține că acesta ar fi atacatorul de la Ottawa:B0lLYdhIMAE-Abh

Atacatorul a intrat în clădirea parlamentului. Polițiștii nu au reușit încă să îl localizeze.

Brigada antiteroristă a ajuns la fața locului.

Bernard Trottier, membru în parlament reprezentând Etobicoke-Lakeshore scrie pe twitter că atacatorul a fost împușcat și ucis.

Un alt presupus atacator este încă liber pe străzile din Ottawa. Polițiștii percheziționează pe toată lumea de pe strada Elgin. Mai mulți lunetiști ai poliției s-au instalat pe acoperișul Galeriei Naționale de Artă.

 

Toți angajații guvernului s-au încuiat în clădirile în care lucrează. În clădirea poliției pot intra doar martorii incidentului, și aceștia escortați de polițiști.

 

Polițiștii cred că cel de-al doilea atacator s-a suit pe unul dintre acoperișurile din centru. Ofițerii cer locuitorilor să nu se apropie de ferestre.

 

Centrul orașului Ottawa este închis, la fel și podurile către Gatineau. Polițiștii au confirmat alte focuri de armă lângă Rideau Centre.

 

Spitalul din Ottawa a confirmat că a primit trei pacienți. Doi dintre ei se află în stare bună.