Comunități de lângă Montreal nu vor mai primi poșta acasă

Cutii poștale comunitare. (Foto arhiva Știri de Montreal)

În total, Canada Post oprește livrarea la domiciliu în 11 comunități din Canada.

Livrarea corespondenței la domiciliu a fost sistată începând de azi în cinci municipalități din Quebec, toate aflate în regiunea Montreal. Acesta este primul pas către introducerea cutiilor poștale comunitare pentru un total de cinci milioane de adrese canadiene.

Comunitățile afectate în Quebec sunt:

Rosemère (3.350 adrese)
Lorraine (2.550 adrese)
Bois-des-Filion (2.750 adrese)
Charlemagne (1,300 adrese)
Repentigny (14.400 adrese)

Livrările către companiile aflate în aceste zone nu vor fi afectate dacă acestea se află în sectoare comerciale încetățenite sau dacă primesc o cantitate ridicată de corespondență.

Compania de stat dorește să sisteze livrarea la domiciliu la toate adresele din mediu urban din Canada. Măsura, care va fi implementată de-a lungul a cinci ani, va duce și la o reducere de până la 8.000 de locuri de muncă. Canada Post a declarat că va economisi între 400 și 500 de milioane de dolari pe an în urma migrării către cutiile poștale centralizate.

Nu toate comunitățile din Canada sunt de acord cu măsurile Canada Post. Peter Trent, primarul din Westmount a declarat că nu va acorda nicio autorizație de construcție companiei de stat până nu se așează la masa negocierilor. Poziția lui Peter Trent este susținută și de Denis Coderre.

Blocurile, casele de bătrâni și coproprietățile care primesc poșta în casa scării nu vor fi deocamdată afectate.

Canada Post – Cutii poștale comunitare. Zoom out pentru restul Canadei.

View Canada Post – Cutii poștale comunitare in a larger map