Canada, pe locul 4 în topul țărilor în care să îmbătrânești

Vecinii de la sud s-au clasat pe locul 8 în topul Global Age Watch Index 2014.

Canada s-a clasat pe locul patru într-un top care măsoară calitatea vieții a persoanelor care au depășit vârsta de 60 de ani în 96 de țări.

Cele trei țări care ne-au luat-o înainte sunt, deloc surprinzător, Norvegia, Suedia și Elveția. Pe ultimele trei locuri se clasează Palestina, Mozambic și Afganistan.

Speranța de viață, acoperirea diferitelor sisteme de pensii, accesul la transportul în comun și rata sărăciei sunt câteva dintre cele 13 aspecte analizate de Global Age Watch Index pentru întocmirea acestui top.

Global Age Watch subliniază faptul că 97% dintre pensionarii canadieni primesc o pensie, doar 3% dintre aceștia nefiind eligibili. Speranța de viață a unui canadian este de 85 de ani. Dintre aceștia canadienii trăiesc în medie 78,3 de ani fără a avea probleme serioase de sănătate.

Conform Statistics Canada, până în anul 2030 unul din patru canadieni va avea cel puțin 65 de ani, reprezentând 22,2% din populație.

România se află pe locul 41 în acest top, o poziție de mijloc, aproape de Italia (39) și mai bine decât Ungaria (46), Bulgaria (56), Moldova (74) sau Rusia (65).

4,6 milioane de români au împlinit cel puțin 60 de ani. La rata curentă a natalității, 36,7% din populația României va avea peste 60 de ani în anul 2050.

Pentru analiza completă click aici pentru Canada și aici pentru România.