Călin Rovinescu primește titlul de Doctor Honoris Causa al UdeM

2
Foto CNW/Air Canada

UdeM va acorda în această toamnă cinci titluri de Doctor Honoris Causa.

CEO-ul Air Canada primește astăzi titlul de Doctor Honoris Causa al Université de Montréal (UdeM) în Amfiteatrul Ernest-Cormier, Pavilionul Roger-Gaudry al Facultății de Drept.

Doctoratul onorific Doctor Honoris Causa este cel mai înalt titlu care poate fi oferit de Université de Montréal și reprezintă o „recunoaștere a meritelor excepționale și a contribuțiilor aduse societății de către aceste personalități remarcabile”.

„Parcursul lui Călin Rovinescu este un model, atât pentru foștii noștri studenți, cât și pentru generațiile următoare”, a declarat într-un comunicat de presă rectorul UdeM, Guy Breton.

Românul este în prezent CEO-ul Air Canada și se află, din luna iunie, în fruntea Consiliului de Administrație al Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Călin Rovinescu s-a născut în București și a ajuns în Montreal cu vaporul, împreună cu familia sa, la vârsta de doar 6 ani. Cu doar două valize și 200$ și-au găsit chirie pe modesta stradă Barclay Avenue în Côte des Neiges.

A terminat dreptul la Université de Montréal și University of Ottawa și este cofondatorul băncii de investiții Genuity Capital Markets.

„Nu m-am așteptat niciodată să îmi fie oferită vreo oportunitate specială, dar nici nu am vrut să se uite nimeni la mine de sus. Sunt un canadian integrat. [Cu toate acestea, admite că gândește ca un imigrant] Un imigrant este optimist cu privire la viitor, dar este în același timp extrem de nesigur, lucru care îl face mai ager. Un imigrant nu consideră nimic ca fiind garantat.” (n.r. doesn’t take anything for granted)

Citat dintr-un interviu cu Călin Rovinescu publicat anul trecut în The Globe and Mail.

2 Responses

  1. Steve Harper von Craiova

    Sincere felicitari d-lui Rovinescu, un alt roman care ne face sa fim mandri de originea noastra… Pe de alta parte, cu parere de rau, eu nu voi mai zbura NICIODATA cu Air Canada. Familia mea a zburat o singura cu ei si ne-a ajuns. Au refuzat sa ne transporte bagajele de la Montreal pana la Bucuresti pe motiv ca ei n-au relatii cu TAROM, desi platiseram bilet intreg Montreal-Bucuresti… Imbecilitate canadiana!!! Am contacta agentia prin intermediul careia cumparasem biletele si am primit asigurari ca este vina celor de la Air Canada si ca la intoarcere nu se va mai intampla asa ceva. Bineinteles ca de la Bucuresti la Montreal totul a fost in regula si bagajele ne-au fost transportate direct la Montreal fara niciun fel de obiectii. Asa ca… Air Canada, adio si n-am cuvinte!!!

    • Basil le Grand

      Mi caca Harper von Limbi la Fund, Rovinescu este jewish aproape nascut aici, dar de limba romana nici nu se poate pune vorba, nu o cunoaste deloc. Asa ca lasa-ne cu mandria ta de nimic! Cum sa fii ma mandru ca esti roman? Macara daca ai fi fost japonez, german, american, francez. Trebuie sa fii mandru ca esti onest, inteligent, un om bun, nu ca te-ai nascut in Romanistan. Iar cei de la Air Canada chiar au servicii bunicele. Sa transporte bagajele de la Montreal la Amsterdam, London, Frankfurt, Milan, Barcelona nu a fost nicio problema, dar la companiile voastre authtone de care sunteti mandri- ”Tarom”, catastrofa Europei de Est, au iesit probleme. Asa ca data viitoare iti pui familionul canadian mancator de carnati in basement si bagi cu liniile aeriene care aterizeaza fortat prin munti.