2.250$ pentru un decolteu

Foto courtesy Sancho McCann

O montrealeză a dat în judecată Google.

Maria Pia Grillo a dat în judecată Google după ce și-a văzut imaginea pe Google Street View. Femeia apare în fața casei sale într-o imagine în care i se vede decolteul. În imaginea inițială, fața femeii este blurată.

Maria Pia Grillo a cerut inițial 45.000$ pentru daune emoționale, incluzând depresie și faptul că a fost ironizată de colegii de la locul de muncă.

Google a fost de acord să blureze și mai mult imaginea, dar a refuzat să plătească daunele cerute de femeie, susținând că aceasta se afla într-un loc public.

În cele din urmă, decizia judecătorească a obligat Google să îi plătească femeii daune de 2.250$. Judecătorul și-a motivat decizia prin faptul că oamenii nu renunță la dreptul lor la intimitate doar pentru că se află într-un loc public.

În același timp, deși publicarea imaginii pe Street View a reprezentat un șoc pentru femeie, judecătorul a decis că nu există o legătură directă între aceasta și problemele emoționale descrise de aceasta și nu a admis cererea acesteia pentru daune de 45.000$.

screen-shot-2014-10-29-at-6-04-07-pm

Foto publicată de Journal de Montreal.

Decizia judecătorului:

Jugement Google-Maria Pia Grillo