WestJet și Air Canada – 25$ pentru bagajul de cală

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Cele două companii au făcut anunțul în cursul acestei săptămâni.

După ce WestJet a anunțat marți instaurarea unei taxe și pentru primul bagaj de cală, Air Canada nu a întârziat să anunțe măsuri similare în scopul „armonizării politicii bagajelor cu celelalte companii aeriene”.

Cele două companii canadiene vor cere între 25$ și 29,50$ pentru bagajul de cală la zborurile din categoria economic în toată America de Nord.

Zborurile către Mexic și Caraibe includ în continuare un bagaj de cală la compania WestJet. Air Canada a anunțat astăzi că va taxa cu 25$ bagajul de cală și pentru zborurile cu destinația Mexic și Insulele Antile.

Compania WestJet a declarat că a adoptat această măsură „pentru a putea oferi clienților cele mai mici tarife”. Conform WestJet, clienții ar putea de acum să plătească doar pentru serviciile de care au nevoie.

Biletele cumpărate la categorii mai scumpe decât „Economic” includ în continuare un bagaj de cală. La fel și biletele cumpărate de deținători ai cardurilor de fidelizare oferite de companii. Regulile pentru celelalte zboruri internaționale rămân neschimbate.

Air Canada estimează că un călător din cinci va fi afectat de această măsură. Clienții agenției de voiaj Air Canada Vacations nu vor fi afectați.