Weekendul în Montreal

Vizitatori la expoziția World Press Photo din Vechiul Port.
Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Cald și bine? Nu vă obișnuiți. De săptămâna viitoare revenim la normal.

O sa fie un weekend minunat, ar fi păcat să stăm în casă. Avem toată iarna pentru asta. E vreme chiar pentru o ultimă zi de plajă (aveți aici lista dacă vă surâde ideea).

Pentru cei care nu au chef de plajă avem câteva evenimente în Montreal. Sau putem pur și simplu să ne plimbăm până ne dor picioarele și vrem o bere. DA! bere! O să fierbem vin și altele la iarnă.

Haideți să începem sâmbătă cu o cafea în Mica Italie! Apoi o luăm la picior înspre oraș, până în parcul Portugaliei unde putem să ne oprim ca să râdem un pic la un Karaoke în aer liber. Dacă poate să participe Luc Ferandez, putem și noi.

De aici putem să coborâm până la Satul Marocan în centrul vechi. Ne așteaptă cu muzică tradițională, produse artizanale marocane și bucătărie din Maroc.

Dacă tot suntem în Vechiul port, putem intra la expoziția World Press Photo, aflată în ultimul weekend. Și/sau muzeul costumelor și al modei din Quebec.

Avem ceva și pentru vegetarieni. Primul festival dedicat bucătăriei vegetariene va avea loc la UQAM. Vegan Fest vă așteaptă cursuri de gătit, conferințe, magazine de modă (producători plătiți echitabil) și altele.

Dacă vreți film, aruncați o privire pe lista filmelor proiectate la Festivalul filmului de culoare. S-ar putea să dați și peste Spike Lee sau P.K. Subban.

De sunteți prin centru, vizitați și Casa Fântână! Putem termina ziua la Grădina Botanică în lumina lampioanelor chinezești aprinse până pe 2 noiembrie.

Dacă vă stă capul la afaceri, nu trebuie să ratați salonul francizelor de la Palais des Congrès. Puteți afla cât costă un Tim Hortons, un Dagwoods sau un UPS Store.

Oricum ar fi, ieșiți afară din casă. Dacă se poate cu metroul duminică. Altfel o să stați blocat în trafic din cauza maratonului din Montreal.

Să avem un weekend minunat!