Weekendul în Montreal

Casa Fântână
Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

 

Weekend înnorat și nițel ploios dar cu o mână de evenimente haioase.

Sună deprimant, dar e ultimul weekend pentru mai multe festivaluri. Se termină Pop Montreal, FIL. Quartier Danses și Piknic Electronik. Dar asta se va întâmpla doar duminică seara, deci să purcedem.

Cum ziceam, POP Montreal. Nu ratați BBQ party în Mica Italie sâmbătă și o grămadă de concerte prin Montreal. Cântă  Stars, Bonobo, Suzanne Vega și Unicorns.

Avem dans contemporan la festivalul Quartier Danses și dans normal (sau nu) cu corpul din dotare la ultimul weekend de Piknic Electronik.

De vreți să vedeți Magia Lanternelor în Grădina Botanică, este probabil unul din ultimele weekenduri în care nu o să înghețați de tot după lăsarea serii.

Apoi avem de vizitat World Press Photo la Marché Bonsecours (12$), Biblioteca FIL lângă Maison symphonique și Casa Fântână a intitutului Goethe.

Dacă doriți să participați la cea mai mare demonstrație globală legată de climat, duminică aveți ocazia. Peoples’ Climate March va avea loc într-o mulțime de orașe de pe glob. Cel din Montreal pornește la ora 13:00 din parcul La Fontaine. Nu uitați umbrela și țuica termosul cu ceai fierbinte.

În rest, toamna își intră încet în drepturi. Apropos de toamnă, de ce nu s-au colorat încă frunzele? Cum mergem noi în road trip fără peisage?