Weekendul în Montreal


Mai puține de făcut, dar tot găsim ceva!

Cum era de așteptat, toamna se retrage lumea în bârlog. Organizatorii o lasă mai moale, se închid obiectivele turistice sezoniere (am aflat asta încercând să facem o poză din turnul cu ceas: fermé/barré/verrouillé/cadenassé=merde).

Dar să o luăm oarecum cronologic: LAVAL! atenție că aveți și voi un concert măricel. În această seară (vineri), lângă colegiul Montmorency vă vor cânta The Barr Brothers, Thus Owls, Neutral Milk Hotel și Metric, printre alții. A ieșit și soarele!

La noapte avem șansa să vedem un spectacol minunat și gratuit! Exploziile solare extrem de puternice din ultimele zile au aruncat către noi particule magnetice. Uitați-vă la noapte către nord, dacă se poate undeva unde nu e multă poluare cu lumină. Aurora Borealis va fi vizibilă, în teorie, până la marile lacuri din Ontario. Aveți aici toate informațiile despre vânturi solare.

Revenind la Montreal: Comiccon! Benzi desenate și o mulțime de invitați speciali: actori, scriitori și alte personaje din comic books, filme fantastice sau SF. Hulk Hogan zice că trebuie să mergem!

hulk-hogan-ballet-tutu-hulk-hogan-gifs

Mâine avem iar dansuri, de data aceasta în bazinul Peel, cu vedere la Farine Five Roses. Old Port a pregătit seturi de DJ și restaurante ambulante. Vin French Fox și Beat Market, francezii de la Fonkynson și Le Couleur. Nu s-a încheiat nici Picnicul Electronic.

Pasionații de fotografie pot vizita expoziția de fotografie World Press Photo la Marché Bonsecours (12$), iar cei pasionați de flamenco mai au două zile din festival.

Cam atât. Un weekend minunat să avem!