Weekendul în Montreal

Oktoberfest din Repentigny
Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Din nou un weekend plin în Montreal!

Vă plac lampioanele care luminează în fiecare toamnă grădina chinezească din Jardin botanique? Perfect, au apărut din nou și puteți să le vizitați până pe 2 noiembrie. Așa a arătat anul trecut.

Chef de artă? A început festivalul OUMF. Strada Saint Denis se închide, iar două scene își fac apariția în zonă, una dintre ele dedicată exclusiv artei emergente. Graffiti, dans, teatru și improvizație, cinema și muzică bună.

Chef de papa bun? Nimic mai simplu. Au mai rămas câteva zile din săptămâna hamburgerului. Mai multe restaurante din Montreal participă cu o seamă de rețete special pregătite pentru ocazie. Dacă pozele astea nu vă fac poftă, sunteți vegetarian(ă).

Chef de bere? Pentru asta trebuie să dați o fugă la Repentigny, dar merită! Oktoberfest des Québécois este de zece ori mai haios decât festivalul berii din Montreal. Aaa! Să treceți și pe la Kruhnen și să-l salutați pe Ovi, brașoveanul nostru. Noua lui bere, Kruhnen Kolsch este berea oficială a festivalului!

Chef de fugit în lumea largă (in style)? Dați o fugă până în Vieux Port! Vă așteaptă Salon du Bateau ca să vă alegeți iahtul potrivit. Nu uitați să vă luați cecurile cu voi.

Chef de dans? Atunci la căminul coltoral pe Crescent street cu voi! 14 DJ vor mixa sâmbătă și duminică la EDM fest. În plus, este gratuit.

Dacă ați vrut să vedeți mingea roșie uriașă care se plimbă zilele astea prin oraș, încă nu e totul pierdut. Mâine va sta în parcul La Fontaine (Espace La Fontaine) între 11:30 și 18:30. Dup-aia pleacă.

În plus orașul se va răcori în weekend, sâmbătă va și ploua un pic. Duminică se face iar frumos dar cu temperaturi mai suportabile. Perfect!

Weekend plăcut să avem!