A trecut prin Montreal urmărindu-și visul

Jason Tang în fața restaurantului Schwartz din Montreal.
Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Un taiwanez face ocolul pământului pe bicicletă.

A început acum aproape un an luând un avion din Taipei (Taiwan) către Cairns, Australia. De aici a pornit singur cu o bicicletă de 600$. A bătut toată Australia, apoi Noua Zeelandă.

La 43 de ani, Jason Tang făcut patru luni din Vancouver până în Montreal. A înghețat de frig cu cortul pe zăpadă în Rogers Pass, l-au atacat nori de țânțari prin preria canadiană. Acum și-a cumpărat un sandwich de la Schwartz.

Împinge o bicicletă care cântărește cam 60 de kg. Cară după el provizii, un cort, o sobă pe gaz, scule și piese de schimb pentru bicicletă. Vrea să meargă la Oratoriu și la cineva în West Island, după care va porni mai departe către Halifax. De aici va coborî coasta Atlanticului până la Boston, apoi tot în jos către Mexic și America de Sud, până în Țara de Foc.

Când rămâne fără mâncare se așează în fața unui supermarket și cântă la erhu, instrument antic chinezesc care sună așa. De altfel, a cheltuit din rezerve „uriașa” sumă de 25$ pe parcursul primilor 10.000 de km. În rest a fost invitat acasă de localnici unde a primit de mâncare, un pat moale și merinde. Când nu i se oferă cazare, desface cortul.

„Când am aterizat în Noua Zeelandă aveam 10$ în buzunar, când am aterizat în Canada aveam 50$. În mijlocul preriei a trebuit să-mi cumpăr cauciucuri și am rămas cu 4$. De doi mi-am luat paste, de ceilalți doi o cola. Apoi am început să cânt la erhu”, povestește Jason Tang.

După ce va termina de parcurs Americile, va lua un avion către Africa de Sud. Apoi din nou pe bicicletă până în Europa. Călătoria înapoi către Taiwan o va face pe Drumul Mătăsii. Estimează că are nevoie de aproximativ doi ani pentru a termina călătoria în jurul lumii.

Jason Tang este exemplul perfect care arată că nu este așa greu să ne urmărim visul. Trebuie numai să fim pregătiți să renunțăm la confortul cu care ne-am obișnuit și să ne scuturăm lenea de pe noi. O cale există întotdeauna!

 

Tags