Taxa de pe noul Champlain va înrăutăți congestia rutieră

Noul pod Champlain – Imagine randată pe calculator.

Radio-Canada a obținut și publicat un studiu comandat de Transports Canada.

Numărul de vehicule va crește cu 15% pe podul Jacques Cartier și cu 35% pe podul Victoria dacă guvernul federal va continua cu planul său de a instaura o taxă pe noul pod Champlain.

Studiul, întocmit de compania britanică Steer Davies Gleave și ținut secret de guvernul federal, arată că aproximativ 30.000 de mașini s-ar muta pe celelalte poduri dacă taxa de pe noul pod ar fi la nivelul celei încasate pe A25-Laval (1,88 – 2,50$).

Soluția propusă de Projet Montréal primarului Denis Coderre este instaurarea de taxe pe toate podurile care leagă Montrealul de restul Quebecului.

Nici sistemul de cale ferată ușoară propus pentru noul pod nu ar rezolva problema: doar 3% dintre actualii șoferi care folosesc podul Champlain ar opta pentru transportul în comun.

Surprinzător, studiul conține un sondaj de opinie care susține că peste 50% dintre utilizatorii podului Champlain sunt în favoarea unei taxe, în timp ce 32% dintre ei ar fi contra.

Și mai surprinzător, conform sondajului de opinie doar 25% dintre utilizatorii podului vin în Montreal pentru slujbă sau studii.
Screen Shot 2014-09-16 at 15.35.16
Conform experților, eșantionul folosit pentru realizarea sondajului de opinie pare însă prost ales. Cele mai multe dintre cele 2007 persoane care au răspuns sondajului trec podul Champlain de mai puțin de trei ori pe lună.


159.000 este numărul total de autovehicule care trec zilnic peste actualul pod Champlain.