Semnal la mobil pe o bucată din linia verde de metrou

Foto courtesy Paul Lowry (CC BY 2.0).

Telefoanele mobile pot fi folosite deocamdată doar între trei stații de metrou.

De acum puteți să vă folosiți telefonul mobil între stațiile McGill și Guy-Concordia de pe linia verde. Toate cele patru mari companii de telefonie au instalat echipamente pe acest tronson și se află în perioada de teste. Lansarea oficială ar trebui să aibă loc înainte de sfârșitul anului.

Deocamdată doar linia verde de metrou va avea parte de semnal la mobile și aceasta numai între stațiile aferente celor două universități, McGill și Concordia.

Société de transport de Montréal (STM) i-a reunit acum un an de zile pe cei patru operatori de telefonie mobilă Bell, Rogers, TELUS și Vidéotron pentru a realiza un proiect de acoperire 4G în metroul din Montreal.

Costurile de implementare a proiectului sunt estimate la 50 de milioane de dolari și vor fi repartizate între cei patru operatori, se arată într-un comunicat STM. Montrealul ar deveni astfel unul dintre puținele orașe din lume care au acoperire mobilă 3G, 4G și 4G LTE în subteran, se mai arată în același comunicat.

Proiectul a fost divizat în cinci etape. Pasagerii vor putea să-și folosească telefoanele în întreaga rețea de metrou în maximum 7 ani.


900 000 este numărul aproximativ de pasageri care folosesc metroul din Montreal într-o singură zi.
   71 km este lungimea totală a rețelei de tunele
aparținând metroului din Montreal.