Pachete internaționale cu substanțe interzise, inclusiv din România

Posta Canadiana

Cele mai multe pachete oprite de Agenția pentru servicii frontaliere sunt trimise prin poștă.

Divizia din Quebec a agenției canadiene însărcinată cu protejarea frontierelor (CBSA) a confiscat în perioada 1 ianuarie – 30 iunie nu mai puțin de 647 de pachete internaționale care conțineau droguri sau alte substanțe ilicite.

Toate acestea aveau ca și destinație adrese din Quebec și au fost descoperite la centrul de triere al poștei canadiene din Ville St-Laurent (lângă Ikea).

La nivelul întregii țări, CBSA a confiscat 4.440 de colete conținând droguri. Dintre acestea, 2.673 au fost trimise cu Canada Post.

Iată câteva exemple de pachete interceptate:

Marea_Britanie

MAREA BRITANIE – 26 februarie: Un ofițer a inspectat un pachet care conținea două lanterne. În loc de baterii, lanternele conțineau 13 semințe de marijuana.
Foto courtesy CBSA.

Romania

ROMÂNIA – 20 martie: Într-un colet care trebuia să conțină, conform declarației, lubrifianți, uleiuri de masaj și uleiuri aromatice, ofițerii au descoperit șase pachete care conțineau câte 30 ml de steroizi fiecare.
Foto courtesy CBSA.

Peru

PERU – 1 aprilie: O inspecție cu raze X a arătat prezența unei mase străine între mai multe fotografii și cărți poștale. CBSA a descoperit 1,23 kg de cocaină lipită între straturi de hârtie fotografică.
Foto courtesy CBSA.

Turcia

TURCIA – 22 mai: Aproape două kilograme de opiu a fost descoperit în interiorul mai multor rame de tablouri. Inspecția cu raze X a arătat diferențe în densitatea ramei.
Foto courtesy CBSA.

Serbia

SERBIA – 27 iunie: Se pare că Europa de Est este profilată pe steroizi. Ofițerii CBSA au descoperit în interiorul unei casete VHS 20 de fiole și 40 de tablete conținând steroizi.
Foto courtesy CBSA.