Montreal, codaș între orașele atractive pentru imigranți

2
Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Care sunt cele mai atractive orașe pentru imigranți.

Cândva destinația aleasă de majoritatea imigranților, Montreal a ajuns aproape la coadă între orașele preferate de imigranți. Până și Regina (SK), oraș cunoscut pentru rata infracționalității stă mai bine decât noi.

Montreal primește calificativul C într-un top al orașelor întocmit de Conference Board of Canada. Din anul 2010 și până acum Waterloo, Calgary, Ottawa, Vancouver și St. John’s sunt orașele care primesc calificativul A. Acestea au reușit să atragă, să integreze și să păstreze forță de muncă extrem de calificată.

Waterloo (ON) este orașul care a obținut cel mai bun scor, reușind să se claseze pe primul loc la educație, pe locul doi în ceea ce privește inovația și pe locul trei la economie.

Calgary a obținut primul loc la inovație și economie, dar nu a reușit să-și păstreze prima poziție datorită rezultatelor slabe în domeniul sănătății și a mediului.

Vancouver este o destinație-cheie pentru o mulțime de imigranți. Prețul exorbitant al chiriilor îl trage în jos în topul Conference Board.

Montreal, Laval, Lévis, Longueuil și Sherbrooke primesc calificativul C. Toate aceste orașe au obținut rezultate slabe când vine vorba de economie. Trois-Rivières, cu D-ul obținut, se află la coada clasamentului.

Singurul oraș din Quebec care a reușit să se claseze pe o poziție mai bună este Quebec City. Acesta a obținut calificativul B.


A Waterloo, Calgary, Ottawa,
Richmond Hill, Vancouver, St. John’s
B Toronto, Oakville, Markham, Mississauga, Burnaby, Coquitlam, Edmonton, Regina, Saskatoon, Winnipeg, Victoria, Halifax, Québec City, Kingston.
C Montreal, Gatineau, Lévis, Sherbrooke, Laval, Saguenay and Longueuil, Vaughan, Guelph, London, Kitchener, Burlington, Thunder Bay, Surrey, Kelowna, Moncton
D Brampton. Greater Sudbury, Windsor, Barrie, St. Catharines, Brantford, Cambridge, Oshawa, Abbotsford, Trois-Rivières, Saint John


2 Responses