Weekendul în Montreal

Parada Gay în Montreal.
Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

E toamnă vară! Ne-am încurcat puțin din cauza temperaturii de afară.

O să avem un weekend cam ploios. Dacă suntem norocoși, vom prinde sâmbătă doar niște ploicele răzlețe iar duminică va ploua, spune Meteo Media.

Accuweather și WeatherBug susțin că o să fie exact invers. Plouă sâmbătă și iese soarele duminică. Yahoo nu riscă și zice că o să plouă în ambele zile. Noi nu ne băgăm, alegeți voi meteorologul.

Se vede treaba că ne apropiem de toamnă: evenimentele de weekend încep să se împuțineze. Dar să nu punem încă pofta de ieșit afară în cui.

Ei bine, weekendul acesta este unul dance. A sosit Île Soniq în Jean Drapeau, cu Tiësto cap de afiș. Israelienii de la Infected Mushroom aduc cu ei proiecțiile 3D pe care le-au avut la Coachella! Printre mulți alții, se mai urcă pe scenă Iggy Azalea și Tyga.

La polul opus, cel mai „chill” lucru care se întâmplă în Montreal în acest weekend este, de departe, festivalul de muzică Reggae. Mergeți un pic în Vechiul Port și o să înțelegeți sigur.

Avem ultimul weekend din Săptămâna Italiană în Mica Italie. Evenimentul se va încheia duminică seara cu un concert gratuit. Veți putea asculta în aer liber Madama Butterfly de Puccini sub bagheta dirijorului italian Gianluca Martinenghi. Dacă vine ploaia, totul se mută în biserica Madonna dela Difesa (imagini 3D), ceea ce poate fi chiar mai bine.

Este ultimul weekend și pentru Festivalul Baloanelor de la Saint-Jean-Sur-Richelieu. Organizatorii au pregătit un program special pentru acest weekend. La ora 16  divizia de parașutiști ai armatei canadiene, Skyhawks, vor sări deasupra festivalului. Baloanele se ridică la ora 18.

Duminică la ora 13 începe și parada gay pe René-Lévesque, în dreptul străzii Guy. Este una dintre cele mai haioase parade din Montreal, merită văzută măcar o dată.

Apropos, mai avem 18 săptămâni până la asta:

Sărbătorile de iarnă au adus căderi masive de zăpadă în Montreal, depăşind recordul înregistrat în anul 1971. Peste 45cm de zapadă a căzut într-o singură zi. (27.12.2012)

Sărbătorile de iarnă au adus căderi masive de zăpadă în Montreal, depăşind recordul înregistrat în anul 1971. Peste 45cm de zăpadă a căzut într-o singură zi. (27.12.2012)

Deci, să ieșim cât mai putem! Weekend plăcuuuuut!