Weekendul în Montreal

1
Dream Koala – Osheaga 2014. Foto oferită de organizatori.

Poate ne plouă, poate nu, zice Meteo Media.

Ca norocul că a venit luna lui Cuptor Gustar. Apar legumele și fructele ieftine în Jean Talon. De vizitat neapărat! Meteorologii ne spun că avem șanse de 50% să ne plouă sâmbătă și duminică.

Orișicât, nu stăm noi în casă, păstrăm iarna pentru asta. Mai ales când a început cel mai tare festival de muzică din Quebec. Osheaga a pornit amplificatoarele în Jean Drapeau, spre disperarea rezidenților din Saint Lambert și bucuria melomanilor din Quebec, Ontario, Vermont și nordul New York-ului.

Outkast, Arctic Monkeys, Nick Cave And The Bad SeedsFoster The People, London Grammar și montrealezii de la Half Moon Run se află printre cele peste 100 de trupe care vor concerta în acest weekend. Pentru a vă face poftă, organizatorii au pregătit pentru download un playlist gratuit pe iTunes.ca.

Din ciclul „mergeți că se gată”, nu ratați ultimul weekend Zoofest și ultimele artificii din cadrul competiției organizate de Loto Quebec. Artificiile de sâmbătă seara aduc un tribut trupei Pink Floyd.

Tot sâmbătă este ultima zi a festivalului de muzică electronică MEG (Montreal Electronic Groove). Duminică are loc ultima reprezentație Shakespeare-in-the-Park din acest sezon. Festivalul de film fantastic (Fantasia) mai ține până miercuri. Weekendul acesta avem și filme gratis în Vechiul Port (detalii aici).

Începe, în schimb, festivalul primelor națiuni. Présence autochtone a ajuns la ediția 24 și promovează cultura populației americane native. Nu se poate să nu găsiți ceva care să vă placă.

A sosit și Cupa Rogers, din păcate fără Simona Halep (care urcă pe poziția doi mondial începând cu 11 august). O avem în schimb pe montrealeza Eugenie Bouchard. GO Genie, GO!

Dacă sunteți pasionați de mașini, trageți o fugă până la Rigaud, unde va avea loc întrunirea Hot Rod & Kustom Rumble. Mașini de epocă, mașini tunate, hot rods și low ridere. Intrarea (parcarea) e 10$.

Altfel, ce ziceți de niște bărbați în fuste care aruncă bolovani și bușteni? Scoțienii se întrec la Highland Games Sâmbătă de la ora 8 dimineața până la 8 seara. Vor fi și dansuri.

Oare ce uităm… A! Pentru copii, Jack și vrejul de fasole – teatru ambulant, pentru relaxare sieste muzicale în grădina botanică, Yoga în parc și Village Éphémère la poalele podului Jacques Cartier.

Sunt destule, nu? Bine, uitați încă ceva: dacă aveți răbdare să vă deplasați 140km către Quebec, o să dați peste Festivalul Porcului. Da, ăla care ajunge în tigaie și-n cuptor. Trebuia să aibă și el un festival. Weekend plăcut!

One Response

  1. Alex

    Fara Simona, dar cu Sorana care anul trecut a jucat finala de la Toronto, impotriva Serenei.