Weekend în Montreal

Foto Cristian Mijea / Arhiva Știri de Montreal.

Vineeeeeeeeri! Și ultimul weekend din august.

Sunteți pregătiți pentru luna aia care începe cu litera „s”? Că noi nu suntem. Noroc cu vremea, care o să fie perfectă weekendul acesta. Poate chiar ultimul weekend în care putem face plajă?

Avem și un eveniment anual de neratat! Muzeul de arheologie și istorie Pointe-à-Callière pregătește în acest weekend piața în atmosfera secolului XVIII. Uitați aici o galerie foto, ca să vă faceți o idee despre ce este vorba.

Dacă trageți o fugă până la Drummondville o să găsiți un festival al poutinei. Trebuie să fie vorba despre un lucru serios, doar e orașul care se laudă cu inventarea mâncării tradiționale a Quebecului.

Că vine vorba de mâncare, restaurantele de pe bulevardul Saint Laurent se revarsă în stradă pentru festivalul MIX’ARTS. Vă așteaptă o sumedenie de spectacole gratuite și veți putea admira artiști talentați la lucru. Nu ratați PAËLLA pregătită de Libreria Española!

Vor fi și solduri, la timp pentru întoarcerea la școală. La partea cu Solduri participă și Saint Hubert Plaza din Mica Italie. Strada este închisă, vor fi concerte, va fi circ.

Pasionații de anime au adunarea anuală la Palais des Congrès. Se numește Otakuthon și arată a ceva în genul acesta.

Dacă nu suferiți căldura (ciudat, nu?) puteți intra la aer condiționat la Festival des Films du Monde. De sâmbătă și până luni puteți chiar să vizionați „Closer to the moon”, în regia lui Nae Caranfil. Biletul vă costă 11.50$, iar filmul rulează la Cinéma Quartier Latin.

A mai rămas Festival Mode&Design în Place des Festivals, Jack și vrejul de fasole pentru copii, Yoga în parc (plus un întreg festival Yoga la Mont Tremblant) și siesta muzicală de sâmbătă din Grădina Botanică.

Așadar, să avem un weekend perfect!