Româncă printre finalistele Prix Femmes d’affaires

Elena Haidet se află printre cele 27 de finaliste Prix Femmes d’affaires Québec 2014.

Finalistele au fost selecționate de către un juriu independent, prezidat de Francine Lelièvre, directoarea generală a muzeului de arheologie și istorie Pointe-à-Callière.

Ajuns la a 14-a ediție, concursul este organizat de Réseau des Femmes d’affaires du Québec în colaborare cu Les Affaires, cea mai importantă publicație economică francofonă din Canada.

Elena Haidet a emigrat din București în anul 1996. Deși în România lucra în domeniul cercetării medicale, odată ajunsă la Montreal a întâmpinat dificultăți în încercarea de a-și echivala studiile în domeniul farmaceutic.

A lucrat un an de zile ca șef control de calitate pentru o companie farmaceutică, apoi alte câteva joburi în același domeniu, după care s-a lansat în afaceri în 1999. Așa a apărut compania E.N. Biomédical în La Prairie.

„Mi-am spus: ai venit aici pentru a-ți realiza visul! Ce aștepți?”, a declarat Elena Haidet despre începuturile în afaceri ziarului Le Reflet.

Compania fondată de româncă are acum trei sectoare de activitate diferite: un laborator de analize medicale, o clinică medicală privată și o ramură de cercetare și dezvoltare de noi compuși farmaceutici.

A reușit să adune în ultimii ani nu mai puțin de patru premii de excelență printre care „Compania anului” (Grands Prix de Roussillon 2011) și „Prix d’excellence pour l’innovation” în 2013.

Câștigătoarele Prix Femmes d’affaires Québec 2014 vor fi anunțate în data de 5 noiembrie la Palais des congrès din Montreal.