Program de weekend în Montreal

Baloane decolând la St-Jean-sur-Richelieu. Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal.

Cald, cald, cald și bine.

Poate că la ștrand (hartă)? Poate pe o plajă (hartă)? Dar aqua-park (hartă)? Nimic? Păi meteorologii spun că o să avem peste 30 ˚C! Uf, bine, găsim altceva.

Avem Heavy Montreal cu Metallica , Overkill, Slayer, Lamb of God, The Offspring, Anthrax… sau poate ceva mai liniștit?

Un festival de blues în parcul Ahuntsic? Festiblues a început ieri și se va încheia duminică. Bonus pentru pasionații de blues cu adevărat leneși: îl puteți urmări în direct de pe canapea pe situl Ustream.

Mai avem și un festival de Tango. Puteți participa la ore de dans la Théâtre Rialto, puteți urmări dansatori veniți din Argentina. Din păcate toate-s pe bani la festivalul acesta.

Gratuit și foarte interesant este festivalul japonez Matsuri Japon. Găsiți demonstrații de percuție, teatru și dans japonez. Nu lipsesc nici artele marțiale și bucătăria tradițională japoneză. Uitați aici o galerie foto de anul trecut.

A început și săptămâna italiană. Mai multe parcuri din Montreal se transformă în spații de concert și joacă. Cele mai importante evenimente sunt programate pentru weekendul următor.

Mâine începe și festivalul baloanelor de la Saint-Jean-Sur-Richelieu. O mulțime de baloane, concerte, și alte spectacole. Puteți chiar să zburați cu un balon, însă cel mai ieftin bilet este 170$. Iată o galerie foto.

Pasionații de tenis știu deja de Cupa Rogers, deci n-o mai pomenim. Mai bine mergeți să vă relaxați la Yoga în parc sau la Village Éphémère. Ori cu copiii la Jack și vrejul de fasole.

Sau, în cazul în care nu sunteți de acord cu ce se întâmplă în Gaza, puteți să protestați duminică, de la ora 12, la Place Émilie-Gamelin (stația de metrou Berri-UQAM).

No, weekend fain!