Nu vor engleză din clasa a 5-a

Foto arhiva Știri de Montreal

Opt sindicate sunt împotriva studierii obligatorii a limbii engleze.

Sindicatele din învățământ sunt împotriva unui proiect al ministerului educației care ar introduce în tot Quebecul  studierea intensivă a limbii engleze începând cu clasa a 5-a.

Reprezentanții sindicali ai Federației autonome a educației (FAE) au declarat că generalizarea unui program intensiv nu este o măsură care ar asigura „reușita școlară” a elevilor.

„Învățarea unei limbi străine nu trebuie să se facă în detrimentul aprofundării limbii franceze, care este limba comună în provincie”, a declarat Sylvain Mallette, președintele FAE.

Modificarea propusă de minister a fost reintrodusă de către liberali în acest an după ce fusese eliminată de guvernul Marois în 2013.

Consiliul superior al Învățământului a recomandat predarea limbii engleze în funcție de contextul local al fiecărei școli. Ei susțin că dezvoltarea de competențe în a doua limbă se poate face, de asemenea, în timpul activităților extracurriculare, culturale sau tabere de vară.

Și asociațiile de părinți au declarat că susțin predarea limbii engleze în funcție de realitățile locale ale fiecărei școli și nu după un program obligatoriu impus de minister.